Boeken van Bram Moerland

De boeken van Bram Moerland zijn opnieuw verschenen bij uitgeverij AnkhHermes. Ze zijn verkrijgbaar bij elke boekhandel.
Klik op de afbeelding van een boek om daar meer over te lezen.

Verschil vorige uitgaven
Deze boeken zijn herdrukken van eerder verschenen titels bij een andere uitgever. Als je de vorige boeken reeds bezit, is het dan waard deze herdrukken aan te schaffen?
Het nieuwe boek 'De Katharen' kent weinig verschil met het eerdere boek 'Katharen en de val van Montsegur' en biedt dus weinig feitelijk nieuws. De historische betekenis van de katharen in de geschiedenis is wat duidelijker beschreven.
Het nieuwe boek 'Gnosis en Gnostiek' is een grotendeels herschreven nieuwe versie van 'Schatgraven in Nag Hammadi'. In de eerste hoofdstukken zijn aanvullingen aangebracht en halverwege begint een geheel nieuwe tekst, met de meest recente inzichten. Dat zou een goede reden kunnen zijn om deze herziene herdruk aan te schaffen als je 'Schatgraven in Nag Hammadi' reeds in bezit hebt of al gelezen hebt.
Het nieuwe boek 'Het evangelie van Thomas' heeft een geheel nieuwe inleiding, en bij een aantal logions is de toelichting herschreven om die nog duidelijker te maken. Maar bezitters van 'Schatgraven in Thomas' zullen veel bekends tegenkomen. De inzichten in de betekenis van de logions zijn niet wezenlijk anders. Wel heeft de betekenis van het Thomas evangelie voor het vroege christendom veel meer aandacht gekregen.

De Katharen
De overwinning van de vrijheid
(Voorheen: Katharen en de val van Montsegur)
Uitgever: 2014 AnkhHermes
ISBN 9789020210750
Verkrijgbaar bij elke boekhandel
Katharen bij bol.com

Gnosis en gnostiek
De bevrijding van de liefde
(Voorheen: Schatgraven in Nag Hammadi)
Uitgever: 2014 AnkhHermes
ISBN 9789020210798
Prijs 19,99
Verkrijgbaar bij elke boekhandel
Gnosis en Gnostiek bij bol.com

Het evangelie van Thomas
Het weten van een ongelovige
Uitgever: 2014 AnkhHermes
ISBN 9789020210774
Prijs 19,99
Verkrijgbaar bij elke boekhandel
Thomas bij bol.com